Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

EKL: Dunajská Streda sa s Európou lúči, FCSB podľahla 0:1

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V zostave Dunajskej Stredy nezostal v porovnaní s prvým zápasom kameň na kameni, Adrián Guľa pripravil útočné rozostavenie 3-5-2.

Bukurešť 11. augusta (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda už nebudú pokračovať v prebiehajúcej sezóne v európskych súťažiach. Vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy prehrali na ihrisku rumunského tímu FCSB 0:1. Celkovo tak v dvojzápase neuspeli 0:2.

O jediný zásah zápasu sa postaral v 28. min Andrei Cordea. Klub z Bukurešti čaká v ďalšom kole úspešnejší z dvojice Viking Stavanger - Sligo Rovers.



odvetný zápas 3. predkola EKL:


FCSB - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (1:0)

Gól: 28. Cordea. ŽK: Sut - Dimun. Rozhodovali: Aghajev - Zejnalov, Amirali (všetci Azer.), 40.457 divákov

FCSB: Tarnovanu - Cretu, Dawa, Tamm, Radunovič - Edjouma, Olaru - Cordea (72. Sut), O. Popescu, Miculescu (51. Oaida) - Rusu (87. Stoica)

DAC: Veszelinov - Risvanis, Brunetti (80. Davis), Muhamedbegovič - Blackman, Szánthó (46. Nicolaescu), Káčer, Dimun, Ramadan (80. Veselovský) - Balogh, Krstovič




V zostave Dunajskej Stredy nezostal v porovnaní s prvým zápasom kameň na kameni, Adrián Guľa pripravil útočné rozostavenie 3-5-2. Hráči zo Žitného ostrova si pripravili prvú veľkú šancu, Balogh v 11. min opečiatkoval strelou z hranice šestnástky brvno. Celkovo však mali viac z hry v úvodnom dejstve domáci a tesne pred uplynutím polhodiny hry sa dočkali gólu. Popescu dostal v 28. min ideálnu prienikovú prihrávku do šestnástky, z uhla dokázal obhodiť brankára Veszelinova, no trafil žrď. Na dorážku však číhal Cordea a klub z Bukurešti tak mohol pokračovať v dvojzápase už s bezpečnejším dvojgólovým náskokom.

Inkasovaný gól "žlto-modrých" akoby zaskočil a dlho sa nedokázali prepracovať pred bránu súpera. Až po hodine hry prišlo nebezpečenstvo z ich strany po priamom kope. Obranca Cretu si dal takmer vlastný gól, no brankár Tarnovanu ukázal dobrý reflex. V závere sa Dunajskostredčania snažili, no domáci pozorne bránili. V 82. min sa k strele dostal striedajúci Olaru, no z voleja tesne minul. Rumunský klub si vybojoval postup bez väčších komplikácií.