Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EKL: Fanúšikovia Fiorentiny napadli priaznivcov West Hamu v Prahe

Na snímke fanúšikovia West Hamu spievajú na Staromestskom námestí v Prahe pred zápasom finále Európskej konferenčnej ligy vo futbale AC Fiorentina - West Ham United v stredu 7. júna 2023. Foto: TASR - AP

Počas incidentu sa zranili traja fanúšikovia West Hamu a jeden policajt, pričom zadržali šestnásť ľudí.

Praha 7. júna (TASR) - Fanúšikovia AC Fiorentina zaútočili na priaznivcov West Hamu v podniku v centre Prahy pred stredajším finále Európskej konferenčnej ligy (EKL). Informovala o tom česká polícia.

Počas incidentu sa zranili traja fanúšikovia West Hamu a jeden policajt, pričom zadržali šestnásť ľudí. Polícia zatiaľ neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti.

Tisíce fanúšikov anglického West Hamu a talianskej Fiorentiny pricestovali do Prahy na finále EKL. Začiatok duelu v Eden Aréne bol na programe o 21.00 h.

Oba kluby sa snažia získať trofej v európskej pohárovej súťaži po dlhom období. Fiorentina chce ukončiť vyše 50-ročné čakanie, West Ham túži po prvej európskej trofeji od roku 1965.

Organizátori pražského zápasu pripravili pre fanúšikov oboch klubov, ktorí nemajú vstupenky na zápas, dve samostatné fanúšikovské zóny. Informovala o tom agentúra AP.