Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EKL: Schranz pomohol Slavii gólom, podľa Trpišovského je istota

Ivan Schranz, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Slavia sa po prvom dueli usadila na čele E-skupiny, v ďalšom súboji sa predstaví na ihrisku Feyenoordu Rotterdam.

Praha 17. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Ivan Schranz nedostal vo štvrtkovom dueli 1. kola Európskej konferenčnej ligy proti Unionu Berlín šancu od začiatku stretnutia. Útočník Slavie Praha naskočil do zápasu až v 69. minúte za stavu 1:0, o 19 minút neskôr uzavrel skóre gólom na 3:1.

V základnej zostave českého majstra sa pre zápas s Unionom neobjavilo viacero opôr, okrem Schranza aj Jan Bořil, ktorý sa na ihrisko vôbec nedostal. Nico Stanciu a Jan Kuchta naskočili do duelu až v priebehu hry. Kuchta sa na triumfe podieľal gólom, strelil ho o štyri minúty skôr ako Schranz. Práve striedajúcich útočníkov pochválil na klubovom webe tréner "zošívaných" Jindřich Trpišovský: "Za všetkých útočníkov som rád, sebavedomie ofenzívnych hráčov je vždy dôležité. Kuchta s Krmenčíkom naznačili, že môžu dohrávať zápasy spolu tak, ako by sme niekedy chceli, proti Unionu sa nám to hodilo. Krmenčík priniesol tvrdosť a silu do prvých súbojov hore, Kuchta sa potom mohol sústrediť na prácu pod ním. ´Schranzík´ je istota do takých situácií, má potrebné šťastie strelca, aj keď je tam nejaký teč, tak to jednoducho premieňa a to je veľmi dobré."

Slavia sa po prvom dueli usadila na čele E-skupiny, v ďalšom súboji sa predstaví na ihrisku Feyenoordu Rotterdam. Nepomôže jej však stopér Taras Kačaraba, ktorý sa v zápase s Berlínom nešťastne zrazil so spoluhráčom Aihamom Ousouom. "Taras sa obetoval pre tím. Chalani mu už ďakovali, jeho zranenie bude, bohužiaľ, vážnejšie. Vyhrali sme pre neho. Má zlomeninu v tvári, prvý predpoklad je štyri až šesť týždňov mimo, potom ho ešte čaká hra s maskou. Bolo to vizuálne vidieť hneď po prvom ošetrení, vyšetrenie v nemocnici to potvrdilo. Uvidíme, aké to bude, ako sa bude cítiť v maske. Pre stopéra nie je také jednoduché s niečím takým hrať, ako napríklad pre útočníka," dodal Trpišovský pre klubový web.