Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Ekvádor bez Castilla, kvôli ktorému takmer prišiel o šampionát

Na snímke ekvádorskí futbalisti sa tešia po góle spoluhráča Michaela Astradu v dueli 16. kola juhoamerickej kvalifikácie o postup na MS 2022 Peru - Ekvádor 1. februára 2022 v Lime. Foto: TASR/AP

CAS dospel k záveru, že v Castillovom pase sú nepravdivé údaje o dátume a mieste jeho narodenia.

Dauha 15. novembra (TASR) - Ekvádorská futbalová reprezentácia sa predstaví na MS 2022 bez Byrona Castilla, kvôli ktorému takmer prišla o šampionát v Katare. Rodák z Kolumbie bol na súpiske Ekvádoru vo ôsmich kvalifikačných zápasoch. Čile a Peru žiadali vylúčenie svojho súpera z MS pre údajne sfalšované dokumenty Castilla, Športový arbitrážny súd im však nevyhovel.

CAS dospel k záveru, že v Castillovom pase sú nepravdivé údaje o dátume a mieste jeho narodenia. Dvadsaťtriročný obranca sa narodil 10. novembra 1998 v Kolumbii. Ekvádorskej futbalovej federácii (FEF) preto udelil trest v podobe odrátania troch bodov v kvalifikácii na MS 2026 a taktiež finančnú pokutu vo výške 100.000 švajčiarskych frankov. Ekvádorčania sa chceli vyhnúť ďalším problémom a tak nakoniec Castilla do Kataru nezobrali. Informácie priniesla agentúra AP.