Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

EL: Hancko prispel gólom k remíze Feyenoordu, ManUtd rozhodol v závere

Hráči Feyenoord oslavujú po tom, ako Slovák David Hancko (druhý sprava) strelil druhý gól vo futbalovom zápase 4. kola skupinovej fázy Európskej ligy F-skupiny Feyenoord Rotterdam - FC Midtjylland v Rotterdame 13. októbra 2022. Foto: TASR - AP

Marek Hamšík s Trabzonsporom triumfovali nad AS Monaco jednoznačne 4:0.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Slovenský futbalista Dávid Hancko strelil gól pri remíze Feyenoordu Rotterdam vo štvrtkovom stretnutí F-skupiny Európskej ligy (EL) s FC Midtjylland 2:2. Oba vzájomné súboje sa skončili rovnakým nerozhodným výsledkom. Marek Hamšík s Trabzonsporom triumfovali nad AS Monaco jednoznačne 4:0 a anglický Manchester United rozhodol v E-skupine o víťazstve nad Omoniou Nikózia 1:0 v nadstavenom čase druhého polčasu, keď sa presadil striedajúci Scott McTominay.

Dvadsaťštyriročný Hancko zaznamenal druhý presný zásah v tohtoročnej EL. Feyenoord sa vďaka remíze udržal na čele F-skupiny zásluhou najlepšieho skóre, keď všetky štyri tímy získali po päť bodov. "Na rozdiel od predchádzajúceho týždňa sme sa zlepšili vo vytváraní tlaku. Gól Quintena Timbera bol dobrým príkladom toho, kam by mohla viesť zlepšená hra. V skupine, kde sú body také cenné, však musíte udržať vedenie v zápase," uviedol pre klubový web tréner Feyenoordu Arne Slot. Remízou 2:2 sa skončilo aj stretnutie tretieho Lazia Rím a štvrtého Sturm Graz.

V H-skupine si Trabzonspor poradil s AS Monaco hladko 4:0. Slovák Hamšík hral za domácich do 58. minúty a turecký klub sa posunul na druhú priečku pred svojho súpera. V stretnutí padol kuriózny prvý gól. Hosťujúci brankár Alexander Nubel v 44. minúte trafil pri odkope svojho spoluhráča Malanga Sarru, od ktorého sa lopta odrazila do siete francúzskeho tímu. "Vedeli sme, že to bude pre nás veľmi dôležitý zápas. Chceli sme ho v každom prípade zvládnuť a určite nám pomohol vlastný gól hostí pred prestávkou. Sme veľmi spokojní, vyhrali sme a máme na svojom konte šesť bodov. V skupine je všetko otvorené, ale pobijeme sa, aby sme postúpili a na jar hrali vo vyraďovacej fáze Európskej ligy," povedal Hamšík pre svoju oficiálnu stránku. Maďarský Ferencváros Budapešť má vďaka triumfu nad Crvenou zvezdou Belehrad 2:1 trojbodový náskok na čele tabuľky.

Slovenský brankár Martin Dúbravka opäť sedel len na lavičke náhradníkov "červených diablov". United vykúpil v tretej minúte nadstaveného času striedajúci McTominay pri celkovo 34. strele domácich. Dvadsaťpäťročný škótsky stredopoliar sa stal prvým náhradníkom, ktorý po 90. minúte strelil víťazný gól v európskom zápase za "Red Devils" od gólu Oleho Gunnara Solskjaera vo finále Ligy majstrov v roku 1999. Bývalý tréner United vtedy zaznamenal víťazný gól na 2:1 proti Bayernu Mníchov, pričom Manchester ešte v 90. minúte zápasu prehrával 0:1. Nór vtedy zabezpečil tímu zisk treble. "Vytvorili sme si veľa šancí, no len raz sme rozvlnili súperovu sieť. Mužstvo však bolo trpezlivé, stále si vytváralo šance. V každom zápase dáme gól, preto verím, že v tom budeme pokračovať," povedal pre agentúru DPA tréner Erik ten Hag. Stopercentne si zatiaľ v "éčku" počína španielsky Real Sociedad San Sebastian, ktorý zdolal Šeriff Tiraspoľ 3:0 a zahrá si v šestnásťfinále súťaže.

Nezdolaný je aj londýnsky Arsenal. Ten v A-skupine uspel na ihrisku nórskeho FK Bodö/Glimt 1:0 a kráča za postupom do play off. Nemecký SC Freiburg triumfoval v "géčku" na trávniku FC Nantes 4:0, s dvanástimi bodmi mu patrí prvé miesto a môže sa tešiť na jarné boje.

Prvé dve miesta a vyraďovaciu fázu si v B-skupine zabezpečili Fenerbahce Istanbul aj Stade Rennes. Turecký tím uspel na pôde AEK Larnaka 2:1, francúzske mužstvo uspelo v Krakove nad Dynamom Kyjev 1:0 a oba tímy majú na svojom konte po desať bodov. Šestnásťfinále si zahrá aj Betis Sevilla. Španielsky zástupca doma remizoval v C-skupine s AS Rím 1:1 a s desiatimi bodmi vedie tabuľku.