Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EL: Kozák vníma Slovan v Európe pozitívne: Musíme v tom pokračovať

Na snímke zľava brankár Slovana Dominik Greif a tréner Slovana Ján Kozák mladší. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Slovan viedol vo Vodafone Parku po prvom dejstve 1:0, ale po prestávke domáci skóre otočili. Víťazný gól dal v nadstavenom čase z penalty Adem Ljajič.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák ml. pochválil svojich zverencov aj napriek prehre. Vo štvrtkovom zápase Európskej ligy Slovan prišiel o body v Istanbule s Besiktasom v úplnom závere, no kormidelník "belasých" vyzdvihol hru svojho tímu. Napriek tomu, že slovenský majster stratil šancu na postup do ďalšej fázy, zhodnotil Kozák vystúpenie v K-skupine pozitívne.

Slovan viedol vo Vodafone Parku po prvom dejstve 1:0, ale po prestávke domáci skóre otočili. Víťazný gól dal v nadstavenom čase z penalty Adem Ljajič. "Domáci fanúšikovia Besiktasu pomohli, tak ako aj striedania. Dostali nás pod tlak, nám ubúdali sily, ale rozhodli iné veci. Kto robí vo futbale, ten to tam videl," uviedol Kozák na pozápasovej tlačovej konferencii. Tréner Slovana sa po záverečnom hvizde dostal do kontroverzie s trénerom domácich Abullahom Avcim, ale čo sa stalo, nechcel rozoberať: "Emócie patria k futbalu, nestalo sa nič závažné."

Celkové vystúpenie Slovana v K-skupine Kozák zhodnotil dobre, teší ho najmä herné zlepšenie po jeho nástupe na trénerskú lavičku. Mužstvo prebral na konci júla po neúspechu v predkole Ligy majstrov, Slovan sa nepredral do ďalšej fázy po dvojzápase s majstrom Čiernej Hory Sutjeskou Nikšič. "Môžem byť na mužstvo hrdý. Odohrali sme dobrý zápas i skupinu, v každom zápase sme reálne hrali o body. Po prehre sa mužstvo nedá chváliť, ale chlapci nechali na ihrisku všetko a ak budú pracovať tak, ako uplynulé tri mesiace, tak sa budeme ešte zlepšovať a verím, že odohráme ďalšie výborné zápasy."

Pred zápasom v Istanbule riešil tréner jeden otáznik, koho postaví na pravú stranu obrany za chorého Jurija Medveděva. Dôveru napokon dostal Kenan Bajrič. "Nehral na svojom poste, išiel do rizika po zranení, možno by ešte týždeň potreboval. Ale zobral to na seba a to si cením. Odohral dobrý zápas, aj keď nie bez chýb. Ale to patrí k tomu," povedal Kozák.

Hráči Slovana nazbierali v piatich zápasoch EL štyri body. Doma zdolali Besiktas 4:2 a v Brage remizovali 2:2. Wolverhampton nedokázali v dvojzápase zdolať ani raz. Práve v druhom zápase s anglickým tímom a vo štvrtok v Istanbule inkasovali gól v nadstavenom čase. "Predtým sme závery zvládali, teraz sa to otočilo. Ale viem, že sa ešte môžeme zlepšovať. Nám chýbajú takéto zápasy a skúsenosti. V lige nie je také tempo, ale nechcem ju podceňovať. My sme v piatich zápasoch s veľkoklubmi hrali o body a to treba oceniť," dodal na záver tréner Slovana.