Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

EL: Olympiakos o skupinu proti Limassolu, Larnaka pricestuje do Košíc

Na snímke hráč Aguibou Camara (Olympiakos) sa teší z gólu, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Súper Slovana z 2. predkola Ligy majstrov Ferencváros Budapešť sa premiérovo stretne s írskym Shamrock Rovers.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Grécky Olympiakos Pireus, ktorý vyradil v 3. predkole Európskej ligy slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava, zabojuje o skupinovú fázu tejto súťaže na pôde cyperského majstra FC Apollon Limassol. Prvý zápas play off je na programe vo štvrtok 18. augusta o 19.00 SELČ.

Cyprus má v tejto fáze súťaže až tri tímy – okrem Apollonu sú to Omonia Nikózia, ktorá sa stretne s KAA Gent, a AEK Larnaka. Tá zohrá súboj s ukrajinským Dnipro-1 v Košiciach. Ide o výsledok Memoranda o spolupráci, ktoré vo štvrtok podpísalo vedenie Košickej futbalovej arény (KFA) a.s. a ukrajinského klubu v dôsledku vojenskej situácie na území Ukrajiny. Klub odohrá na východe Slovenska všetky domáce stretnutia v rámci európskych pohárových súťaží.

Viacerých zástupcov v EL má aj Turecko. Fenerbahce Istanbul hrá na Štadióne Franza Horra proti miestnej Austrii Viedeň. Prvé stretnutie na pôde súpera čaká aj Sivasspor, predstaví sa proti Malmö FF. V Škandinávii sa odohrá i duel medzi HJK Helsinki a dánskym Silkeborg IF.

Súper Slovana z 2. predkola Ligy majstrov Ferencváros Budapešť sa premiérovo stretne s írskym Shamrock Rovers. Prvé vzájomné stretnutia čakajú aj na FC Zürich, ktorý privíta škótsky FC Hearts, a moldavský Šeriff Tiraspoľ, vlaňajší účastník skupinovej fázy Ligy majstrov sa predstaví na pôde Pjuniku Jerevan.

Desiatym zápasom je súboj medzi bulharským Ludogorcom Razgrad a litovským Žalgiris Vilnius, v ktorom pôsobí aj slovenský legionár Jakub Sylvestr. Tieto dva tímy sa naposledy stretli v 2. predkole LM 2017/18 a úspešnejší bol Razgrad. Všetkých dvadsať klubov má istú účasť v skupinovej fáze európskej súťaže, keďže neúspešné tímy sa predstavia v skupinách Európskej konferenčnej ligy (EKL). Odvety sú na programe vo štvrtok 25. augusta.



play off EL 2022/2023 - prvé zápasy:

18.30 Ferencváros Budapešť - Shamrock Rovers

19.00 Apollon Limassol - Olympiakos Pireus

19.00 Austria Viedeň - Fenerbahce Istanbul

19.00 FC Zürich - FC Hearts

19.00 Dnipro-1 - AEK Larnaka (hrá sa v Košiciach)

19.00 HJK Helsinki - Silkeborg IF

19.00 Malmö FF - Sivasspor

19.00 Pjunik Jerevan - Šeriff Tiraspoľ

19.45 Ludogorec Razgrad - Žalgiris Vilnius

20.30 KAA Gent - Omonia Nikózia