Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Roofe dostal za brutálny faul na Kolářa štvorzápasový dištanc

Na snímke vpravo hore hráč Glasgowa Kemar Roofe kope do hlavy českého brankára Slavie Ondřeja Kolářa, za čo dostal červenú kartu v odvete osemfinále Európskej ligy Glasgow Rangers - Slavia Praha v Glasgowe, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Bol to najhorší faul, ktorý som na vlastné oči videl, a to som už videl mnohé, povedal po zápase tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

Zürich 14. apríla (TASR) - Futbalista Glasgowa Rangers Kemar Roofe dostal za brutálny faul na brankára Slavie Praha Ondřeja Kolářa štvorzápasový dištanc. Dvadsaťosemročný útočník sa dopustil zákroku v odvetnom zápase osemfinále Európskej ligy, v ktorom "zošívaní" zvíťazili v škótskej metropole 2:0 a zabezpečili si postup do štvrťfinále.

Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) zároveň udelila Rangers pokutu 9000 eur za nevhodné správanie sa tímu. UEFA o tom v stredu informovala na svojom oficiálnom webe.

Športový úspech českého tímu zatienila séria incidentov. Duel nedochytal brankár Kolář, ktorý v 61. minúte po faule Roofea v štýle kung-fu utrpel zlomeninu v oblasti čelnej dutiny. Domáci útočník dostal za zákrok červenú kartu. "Bol to najhorší faul, ktorý som na vlastné oči videl, a to som už videl mnohé. Pre mňa to bol úder ako v bojových športoch, lenže tam nemajú obuté kopačky a nie sú rozbehnutí v plnej rýchlostí," povedal po zápase tréner Slavie Jindřich Trpišovský. Kolář sa vrátil do brány minulý týždeň v úvodnom štvrťfinálovom dueli proti londýnskemu Arsenalu, po zranení chytá v ochrannej helme a maske.

Disciplinárka UEFA v súvislosti so súbojom Slavie v Glasgowe rieši aj ďalšie incidenty. Zaoberá sa konfliktom zo záveru zápasu medzi obrancom Ondřejom Kúdelom a domácim Glenom Kamarom, ktorý českého futbalistu obvinil z rasistickej urážky. Stopér Slavie priznal, že na adresu fínskeho reprezentanta použil vulgarizmus, ale odmietol rasistický podtext. Podľa predstaviteľov Slavie Kamara po zápase Kúdelu fyzicky napadol, incident je uvedený aj v správe delegáta.