Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EL: Ružomberok dal Ženeve k stému jubileu v Európe príjemný darček

Futbalisti MFK Ružomberok sa rozcvičujú počas tréningu pred štvrtkovým zápasom 1. predkola Európskej ligy proti švajčiarskemu klubu Servette Ženeva 26. augusta 2020 v Ženeve. Foto: TASR/AP

Servette si opäť zahral v pohárovej Európe po ôsmich rokoch a potvrdil pozíciu favorita.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok boli iba príjemným sparingpartnerom hráčom Servette Ženeva v jubilejnom stom vystúpení Švajčiarov v pohárovej Európe. Vo štvrtok "Ruža" na pôde súpera v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021 prehrala hladko 0:3, keď všetky tri góly inkasovala v druhom polčase. Premožiteľ slovenského klubu spozná súpera v 2. predkole pri pondelňajšom žrebe, zápasy nasledujúcej fázy sú na programe 17. septembra.

Domáci sa v prvom polčase ešte nedokázali presadiť, čo ich tréner Alain Geiger pripísal malej rozohranosti. Pre Servette bol totiž zápas s "Ružou" prvým súťažným v sezóne a pred ním odohrali len dve prípravné stretnutia. Napokon však mohol šéf lavičky Ženevčanov spokojne hodnotiť: "Perfektné. Myslím si, že moje mužstvo napokon odohralo výborný zápas. Podali sme takticky aj technicky dobrý výkon. Kontrolovali sme loptu počas celého zápasu a ukázali sme aj dobrý pressing v ofenzíve. Dali sme tri pekné góly. Keďže sme však odohrali pred týmto duelom iba dva prípravné súboje, bolo vidieť, že ešte musíme popracovať na tempe. V druhom polčase to už však bolo lepšie. V druhom predkole nemám žiadneho vysnívaného súpera, ale Tottenham neznie zle. Hrá sa na jeden zápas, môžeme dostať kohokoľvek, tešíme sa, že pokračujeme," povedal Švajčiar pre web SRF.

Servette si opäť zahral v pohárovej Európe po ôsmich rokoch a potvrdil pozíciu favorita. Hráči si duel poriadne užili. "Bola to zábava. Súper nám párty nepokazil. Vedeli sme, že nemôžeme prehrať. Po prvom polčase, v ktorom hral súper ešte pozorne v defenzíve sme našli cestu streliť góly. Tento výsledok je tiež dobrý pre koeficient švajčiarskeho futbalu," vyjadril sa brankár Jérémy Frick.

V tábore slovenského mužstva zavládlo veľké sklamanie, čo pre TASR úprimne vyjadril tréner MFK Ján Haspra: "Nie je čo hodnotiť, moje mužstvo zápas nezvládlo po žiadnej stránke. Boli sme strašne bojazliví a výkon bol nekvalitný. Veľa hráčov išlo pod svoje možnosti a to sa v takomto zápase nesmie stať. Aj cez prestávku v kabíne boli všetci živí, ale na ihrisku to vyzeralo inak. Robili sme veľa chýb, často sme zbytočne prichádzali o loptu. Jednoducho, veľké sklamanie."