Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EL: Slovan do Turecka s nádejou na postup, Božikov: Necháme tam všetko

Na snímke druhý sprava Andraž Šporar (Slovan). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Belasých čaká náročný záver jesene, počas ktorého odohrajú šesť zápasov. Sériu odštartovali víťazne, v lige zdolali Sereď 2:0 a dobre sa tak naladili na štvrtkový duel EL.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava sa chcú vo štvrtok v Istanbule s domácim Besiktasom pobiť o šancu, ktorá sa im ponúka. V E-skupine Európskej ligy UEFA potrebujú v Turecku zvíťaziť a sú pre to pripravení urobiť maximum. Len triumf ich udrží v hre o postup, zároveň však potrebujú, aby zápas Wolverhamptonu s Bragou neskončil remízou.

"Belasých" čaká náročný záver jesene, počas ktorého odohrajú šesť zápasov. Sériu odštartovali víťazne, v lige zdolali Sereď 2:0 a dobre sa tak naladili na štvrtkový duel EL. "Víťazstvo nám určite prospeje, dobre sme sa naladili na Besiktas. Vieme, že tam to už bude o niečom inom, no urobíme maximum a zabojujeme o priaznivý výsledok," povedal pre klubový web Slovana Erik Daniel.

Do Istanbulu necestovali dlhodobo zranený Dávid Strelec a Jurij Medveděv, ktorého trápi choroba. Tréner Ján Kozák ml. však už môže počítať s uzdravenými Dominikom Greifom a Mohom. Niektoré opory šetril v ligovom zápase so Sereďou. Medzi nimi mal byť aj kanonier Andraž Šporar, ktorý však napokon nastúpil v 65. minúte. "Mali sme zámer, aby si oddýchol úplne, ale situácia bola taká, že sme ho potrebovali. Čaká nás náročný záver jesene," povedal Kozák. Šporar napokon duel rozhodol dvoma gólmi, rovnaký kúsok predviedol aj v septembrovom domácom zápase s tureckým tímom v EL: "Myslím si, že teraz to bude úplne iné mužstvo. Sú v lepšej forme, popracovali na defenzíve a v ofenzíve budú silný. My chceme získať tri body, takže budeme hrať ofenzívne, nemôžeme hrať tak ako v domácej lige, ale určite nechceme iba brániť," uviedol slovinský zakončovateľ.

V Turecku to však Slovan nebude mať jednoduché, pretože Besiktas sa po nepriaznivých výsledkoch na začiatku domácej ligovej súťaže dostáva do formy. "Čierni orli" v sobotu v lige zvíťazil v Konyaspore 1:0. Bol to ich štvrtý triumf v sérii a v tabuľke im patrí piate miesto. "Víťazstvá nám dodávajú sebadôveru. V šiestich zápasoch sme dostali iba jeden gól, ale stále musíme posilniť našu obranu," povedal pre klubový web tréner Abdullah Avci.

Stopér "belasých" Vasil Božikov vie, ako chutí zápas proti Beisktasu na jeho pôde. V rokoch 2015/2017 totiž obliekal dres klubu Kasimpasa. "Atmosféra na štadióne Besiktasu je veľmi búrlivá, je to krásny futbalový stánok a je zážitkom pre hráčov i fanúšikov. Tureckí fanúšikovia nie sú práve priateľskí k hosťujúcim hráčom, takže z ich strany nečakajme nejaké milé uvítanie. Fanúšikovia sú zároveň veľmi hluční, viem to prirovnať k tomu, čo sme zažili s PAOK. Vtedy sme atmosféru ustáli, verím, že to zvládneme aj teraz. Ak si však niekto myslí, že Besiktas bude ľahšou prekážkou, pretože je bez bodu a nemá šancu na postup, tak sa veľmi mýli. Každý tím v tejto skupine má kvalitu a možno aj Besiktas by mal pri inej zhode okolností viac bodov. Bude to podobne ťažké ako v predchádzajúcich európskych dueloch, no rovnako ako doteraz na ihrisku necháme absolútne všetko a budeme bojovať až do konca," uviedol Božikov pre skslovan.com.

Duel v Besiktas Parku budú rozhodovať budú arbitri z Albánska, ako hlavný Enea Jorgji, na čiarach mu budú pomáhať Ridiger Cokaj a Rejdi Avdo.

5. kolo K-skupiny EL:


Besiktas Istanbul - ŠK Slovan Bratislava /štvrtok 28. novembra, 18.55 SEČ, Besiktas Park, Dvojka RTVS/, rozhodcovia: Jorgji - Cokaj, Avdo (všetci Alb.)

tabuľka:


1. Braga 4 3 1 0 8:4 10

2. Wolverhampton 4 3 0 1 4:2 9

3. SLOVAN 4 1 1 2 7:7 4

4. Besiktas 4 0 0 4 4:10 0