Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Emery neodíde z Villarrealu do Newcastlu

Na snímke tréner Unai Emery, foto z arhívu. Foto: TASR/AP

Päťdesiatročný Emery sa Newcastlu poďakoval za záujem.

Villarreal 3. novembra (TASR) - Anglický futbalový klub Newcastle United prejavil záujem o španielskeho trénera Unaia Emeryho. Súčasný kouč FC Villarreal predbežný interes priznal, v stredu však ukončil špekulácie vyhlásením, že zostane na lavičke španielskeho tímu.

Päťdesiatročný Emery sa Newcastlu poďakoval za záujem. "Som však ešte vďačnejší, že môžem pokračovať v mojej práci v FC Villarreal. Je to môj domov a som stopercentne oddaný tomuto klubu," napísal kouč úradujúceho víťaza Európskej ligy na svojom twitterovom účte.

Newcastle, v kádri s uzdravujúcim sa slovenským brankárom Martinom Dúbravkom, sa v tabuľke Premier League krčí na predposlednom 19. mieste. Po desiatich kolách nemá na konte ani jedno víťazstvo a len štyri body. V októbri noví majitelia ukončili zmluvu s trénerom Steveom Bruceom. Emery po utorňajšom víťazstve v Lige majstrov 2:0 nad Young Boys Bern potvrdil kontakt s United, nechal si však otvorené zadné dvere a v stredu oznámil svoje rozhodnutie.

V španielskej La Lige sa však "Žltej ponorke" príliš nedarí, v predchádzajúcej sezóne skončila v tabuľke siedma, momentálne je až trinásta, keď z prvých jedenástich kôl získala len dve víťazstvá.