Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Emotívne video: Futbalový fanúšik kvôli zápasu odložil svoju smrť

Schoonbaert so svojou dcérkou vstupuje na trávnik. Foto: www.facebook.com

Emotívna rozlúčka 41-ročného fanúšika sa uskutočnila v Belgicku pred vypredaným štadiónom iba deň pred vlastnou smrťou.

Bratislava 8. marca (Teraz.sk) – Štyridsaťjedenročný fanúšik FC Bruggy Lorenzo Schoonbaert so svojou dcérkou nastúpil na ihrisko tesne pred začiatkom futbalového duelu a od tisícok fanúšikov si vyslúžil obrovský potlesk doprevádzaný niekoľkými chorálmi. A to všetko deň pred smrťou.



"Lorre", ako ho všetci prezývali, trpel nevyliečiteľnou chorobou, kvôli obrovským bolestiam sa veľmi trápil a pomôcť mu nevedeli už ani lekári. Za ostatných dvadsať rokov absolvoval až 37 neúspešných operácií, čo ho dohnalo k ráznemu rozhodnutiu. Zmieril sa so svojím osudom a požiadal o eutanáziu, ktorú liberálne belgické zákony dovoľujú.

Jeho rodina na sociálnej sieti potvrdila, že zomrel po podaní smrtiacej injekcie. "Ako sám povedal, musíme sa pozrieť hore. Tam bude žiariť hviezda. A to bude Lorre... Navždy si ho budeme vážiť a milovať. Bude nám chýbať. Bol statočný do poslednej chvíle. Všetko mal pod kontrolou a až do konca sa tešil z ľudí, ktorí boli blízki jeho srdcu."

"Bolo to moje najväčšie želanie, ktoré sa stalo skutočnosťou. Ešte pred smrťou som chcel vidieť, ako vyhrá môj tím. Som neuveriteľne šťastný. Bude to cenná spomienka pre moju dcéru, ktorá si môže vychutnávať život. Teraz už môžem v pokoji zomrieť. Budem oslavovať z neba,“ povedal po výhre mužstva FC Bruggy pomerom 3:0 jeho najvernejší fanúšik Schoonbaert.