Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Englishová z USA zlatá v skeete žien

Strelkyňa Amber Englishová z USA získala zlatú medailu v skeete žien na olympijských hrách v Tokiu v rekorde podujatia. Foto: TASR/AP

Slovenka Danka Barteková obsadila v kvalifikácii 13. miesto.

Tokio 26. júla (TASR) - Strelkyňa Amber Englishová z USA získala zlatú medailu v skeete žien na olympijských hrách v Tokiu v rekorde podujatia. Striebro si vystrieľala Talianka Diana Bacosiová, bronz putuje do Číny zásluhou Meng Wej. Slovenka Danka Barteková obsadila v kvalifikácii 13. miesto.

Amberová uspela vo finále rekordným výkonom 56 trafených terčov, obhajkyňa zlata z Ria de Janiro Bacosiová trafila o jeden menej. Víťazka kvalifikácie Wej Meng, ktorá v nej vyrovnala vlastný svetový rekord, vo finále nebola v ideálnom rozpoložení a viackrát chybovala. Nakoniec jej to stačilo na bronz.

Barteková skončila v kvalifikácii na 13. mieste s nástrelom 118 holubov, čo jej na boj o medaily nestačilo. Po prvom dni kvalifikácie bola deviata, napokon sa prepadla ešte o štyri miesta.

výsledky finále skeetu žien:



1. Amber Englishová (USA) 56, 2. Diana Bacosiová (Tal.) 55, 3. Meng Wei (Čína) 46, 4. Isarapa Imprasertsuková (Thaj.) 36, 5. Nadine Messerschmidtová (Nem.) 26, 6. Natalia Vinogradovová (ROC) 17, ... v kvalifikácii 13. Danka BARTEKOVÁ (SR) 118