Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Eritrejčan Girmay odstúpil z pretekov pre zranenie ľavého oka

Na snímke Eritrejčan Biniam Girmay z tímu Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux oslavuje na pódiu víťazstvo v 10. etape cyklistických pretekov Giro d´Italia z Pescary do Jesi(196 km) v utorok 17. mája 2022. Foto: TASR/AP

Girmay triumfoval v etape, ktorá viedla z Pescary do Jesi a merala 196 km.

Rím 18. mája (TASR) - Eritrejský cyklista Biniam Girmay odstúpil z Giro d´ Italia pre zranenie ľavého oka. Informovala o tom agentúra AFP. Počas osláv triumfu v utorňajšej 10. etape ho pri otváraní fľaše šampanského trafila do oka korková zátka a museli ho odviezť do nemocnice v Jesi.

Lekári mu diagnostikovali krvácanie v oblasti prednej očnej komory. Podľa Pieta Daneelsa, lekára tímu Intermarche - Wanty - Gobert, zranenie nemohlo spôsobiť trvalé poškodenie zraku. V stredu pred štartom 11. etapy však padlo rozhodnutie, že Eritrejčan nebude pokračovať v pretekoch.

"Po konzultáciach s lekármi sme sa rozhodli, že nebudeme riskovať. Biniam odstupuje z Gira ako víťaz 10. etapy, raz skončil druhý a celkovo päkrát sa umiestnil v prvej trojke. Zranenie sa hojí, no v najbližších dňoch nemôže vykonávať žiadne náročné fyzické aktivity, aby sa jeho zdravotný stav nezhoršil," uviedli predstavitelia tímu Intermarche - Wanty - Gobert vo svojom vyhlásení.

Girmay triumfoval v etape, ktorá viedla z Pescary do Jesi a merala 196 km. Dvadsaťdvaročný jazdec uspel v záverečnom špurte pred Holanďanom Mathieuom Van der Poelom (Alpecin-Fenix) a stal sa prvým africkým víťazom etapy na Gire.