Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

ETTU vylúčila ruské a bieloruské kluby z nadchádzajúcej sezóny

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Podľa prieskumu ETTU medzi účastníkmi uplynulého ročníka Ligy majstrov a Európskeho pohára nechce väčšina klubov proti súperom z Ruska a Bieloruska hrať.

Rimini 3. júla (TASR) - Európska únia stolného tenisu (ETTU) vylúčila všetky ruské a bieloruské kluby z nadchádzajúcej sezóny v kontinentálnych súťažiach. ETTU o tom rozhodla na svojom víkendovom zasadaní v Rimini.

Ide o reakciu na pokračujúcu ruskú inváziu na Ukrajinu a vedenie svoj krok zdôvodnilo potrebou zaistiť integritu európskych klubových súťaží a bezpečnosť všetkch účastníkov.

Podľa prieskumu ETTU medzi účastníkmi uplynulého ročníka Ligy majstrov a Európskeho pohára nechce väčšina klubov proti súperom z Ruska a Bieloruska hrať. Viaceré z nich zápasy bojkotovali v prípade, že by tímy z oboch krajín zaradili do súťaží.

Nevyriešený však zostal záver uplynulého ročníka LM. Vedenie ETTU v marci v reakcii na ruskú agresiu vylúčilo ruské a bieloruské kluby, vrátane vtedajších semifinalistov elitnej súťaže z Jekaterinburgu a Orenburgu. Titul pridelili obhajcom z Borussie Düsseldorf po triumfe nad Saarbrückenom v druhom semifinále. Oba ruské kluby i tamojší zväz sa ale proti tomu ohradili a odvolacia komisia ETTU im dala čiastočne za pravdu. Vedenie únie sa osudom súťaže muselo znovu zaoberať, konečný verdikt ale stále nepadol.