Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

EURO 2020: Fínsko zdolalo Lichtenštajnsko a zažije premiéru na ME

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V bránke Fínska odchytal celý duel slovenský rodák Lukáš Hrádecký, veľa práce však nemal, keď hostia naňho vystrelili iba raz. Historický víťazný gól strelil v 21. minúte Jasse Tuominen.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Fínski futbalisti sa po prvý raz v histórii predstavia na majstrovstvách Európy. Účasť na šampionáte 2020 si zaistili piatkovým víťazstvom v Helsinkách nad Lichtenštajnskom 3:0. V J-skupine majú pred posledným zápasom isté druhé miesto v tabuľke, prví skončia Taliani.

V bránke Fínska odchytal celý duel slovenský rodák Lukáš Hrádecký, veľa práce však nemal, keď hostia naňho vystrelili iba raz. Historický víťazný gól strelil v 21. minúte Jasse Tuominen. Postup poistil po zmene strán Teemu Pukki, ktorý najprv v 63. minúte premenil jedenástku, definitívne uzavrel skóre o dvanásť minút neskôr. V ďalšom zápase "jéčka" Grécko zvíťazilo v Arménsku 1:0.

Fínsko je jedenásty istý účastník EURO 2020, doteraz sa kvalifikovali Španielsko, Turecko, Francúzsko, Anglicko, Česko, Poľsko, Taliansko, Ukrajina, Rusko a Belgicko.

V F-skupine si udržalo nádej na postup Nórsko domácim triumfom nad Faerskými ostrovmi 4:0. Nóri sú však až štvrtí o bod za Švédmi, ktorí o 21.00 h nastúpia v Rumunsku.

kvalifikácia EURO 2020:



F-skupina:

Oslo

Nórsko - Faerské ostrovy 4:0 (2:0)

Góly: 62. a 65. Sörloth, 4. Reginiussen, 8. Fossum



J-skupina:

Jerevan

Arménsko - Grécko 0:1 (0:1)

Gól: 34. Limnios



Helsinki


Fínsko - Lichtenštajnsko 3:0 (1:0)

Góly: 64. a 75. Pukki (prvý z 11 m), 21. Tuominen