Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Evans by sa mohol vrátiť do zostavy Montrealu ešte v sérii s Vegas

Na archívnej snímke z 2. júna 2021 hokejista Winnipegu Jets Mark Scheifele (uprostred) zráža na ľad hráča Montrealu Canadiens Jakea Evansa, ktorý strelil gól do prázdnej brány v prvom zápase finále Severnej divízie play off NHL Winnipeg Jets - Montreal Canadiens vo Winnipegu. Foto: TASR/AP

Evans už začal s individuálnym tréningom. Tréner Dominique Ducharme verí, že o pár dní bude schopný nastúpiť.

Montreal 13. júna (TASR) - Kanadský hokejista Jake Evans by sa mohol vrátiť do zostavy Montrealu ešte v semifinálovej sérii play off NHL s Vegas Golden Knights. Dvadsaťpäťročný útočník utrpel otras mozgu počas prvého zápasu finále Severnej divízie, keď ho nešetrne poslal na ľad Mark Scheifele z Winnipegu.

Evans už začal s individuálnym tréningom, hoci zatiaľ korčuľuje sám tréner Dominique Ducharme verí, že o pár dní bude schopný nastúpiť: "V piatok bol na ľade iba chvíľu, ale v sobotu už dlhšie. Pokračuje po krokoch, ale správnym smerom. Vrátiť by sa mohol o tri či štyri dni, ale pri týchto zraneniach človek nikdy nevie odhadnúť presný čas."

Scheifele za svoj zákrok inkasoval v zápase päťminútový trest plus do konca zápasu, oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL ho dodatočne potrestalo dištancom na štyri duely. Informoval o tom web profiligy.