Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Evansa trápili žalúdočné problémy, titul už neobháji

JCadel Evans Foto: TASR/AP

Evans sa v celkom hodnotení najprestížnejších cyklistických pretekov na svete prepadol z priebežnej štvrtej na siedmu priečku.

Bagneres de Luchon 19. júla (TASR) - Austrálsky cyklista Cadel Evans s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou neobháji titul na prestížnych pretekoch Tour de France.

Rozhodla o tom stredajšia 16. etapa, ktorá viedla cez vrchy v Pyrenejach. Evans prišiel do cieľa s približne štvorminútovou stratou na vedúceho Brita Bradleyho Wigginsa. Víťazom 16. etapy sa stal Francúz Thomas Voeckler. "Tohtoročná Tour de France pre mňa v podstate skončila," uviedol Austrálčan.

Evans sa v celkom hodnotení najprestížnejších cyklistických pretekov na svete prepadol z priebežnej štvrtej na siedmu priečku. Na vedúceho Wigginsa stráca už osem minút a šesť sekúnd.

V stredajšej 16. etape ovplyvnili jeho výkon žalúdočné problémy. "Ak ich máte dve hodiny pred pretekmi, potom už nemôžete veľa urobiť. Nemyslel som si, že ma ovplyvnia počas etapy, ale toto nebola moja bežná úroveň," uzavrel sklamaný reprezentant krajiny "protinožcov".