Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Everton prišiel na šesť týždňov o Calverta-Lewina

Na snímke útočník Evertonu Dominic Calvert-Lewin oslavuje gól v zápase 5. kola anglickej Premier League vo futbale FC Everton - FC Liverpool (2:2) v sobotu 17. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Okrem duelu s Chelsea vynechá aj stretnutia s Aston Villou, Nottinghamom Forest, Brentfordom, Leedsom, Liverpoolom a Arsenalom.

Liverpool 4. augusta (TASR) - Anglický futbalový klub Everton prišiel tesne pred štartom Premier League o Dominica Calverta-Lewina. Dvadsaťpäťročný útočník si na tréningu zranil koleno a bude pauzovať približne šesť týždňov. Everton otvorí sezónu v sobotu proti Chelsea.

"Strata hráča Dominicových kvalít pred úvodným zápasom vás určite poznačí," povedal vo štvrtok tréner Frank Lampard. Zdravotné problémy anglického útočníka tak pretrvávajú, v uplynulej sezóne vynechal štyri mesiace pre svalové zranenie. Calvert-Lewin v nej odohral len 17 ligových zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal dve asistencie.

Okrem duelu s Chelsea vynechá aj stretnutia s Aston Villou, Nottinghamom Forest, Brentfordom, Leedsom, Liverpoolom a Arsenalom. Lampard tak poškuľuje po posilách do útoku, údajne má záujem o Armanda Broju z Chcelsea. Dvadsaťročný Albánec odohral uplynulý ročník na hosťovaní v Southamptone a v 38 dueloch vo všetkých súťažiach strelil deväť gólov a pridal asistenciu.