Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Extraliga je kompletná, licencie dostali aj Martin, Trenčín a Poprad

Hokejisti Dukly Trenčín Foto: TASR/Radovan Stoklasa

MHC Martin, Dukla Trenčín aj HK Poprad dostali súťažné licencie potom, ako uhradili záväzky voči svojim hráčom.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom pondelňajšom zasadnutí v osobitnom konaní schválil vydanie súťažných licencií aj pre MHC Martin, Duklu Trenčín a HK Poprad. Tieto kluby pre nesplnenie si licenčných podmienok do 22. augusta, dostali odklad do 1. septembra, dokedy mali uhradiť záväzky voči svojim hráčom a trénerom. Po tom, čo k pôvodnému termínu si svoje záväzky splnili a licenciu dostali HC Košice, HK 36 Skalica, ŠHK 37 Piešťany, HC 05 Banská Bystrica, HK Nitra, HKM Zvolen a MsHK Žilina, tak nový ročník extraligy odštartuje v kompletnom 10-člennom zložení.

"Som rád, že aj nový ročník odštartujeme v kompletnom zložení," vyjadril sa pre TASR riaditeľ Pro-Hokeja Vladimír Paštinský. "Spomínané tri kluby neboli schopné do 22. augusta splniť stanovené podmienky na vydanie súťažnej licencie, preto dostali odklad do 1. septembra. Už pred týmto termínom sa ich podarilo splniť Martinu aj Trenčínu, najdlhšie sme čakali na Poprad. lehota vypršala presne o polnoci z nedele na pondelok. S Popradom sme si museli vysvetliť určité nejasnosti, ktoré sa však podarilo odstrániť a tak sme popri Martinu a Trenčínu navrhli na vydanie súťažnej licencie aj Poprad. Výkonnému výboru sme dali návrh na ich vydanie a konečný verdikt už mal v rukách len on."

Jej udelenie pre popradský klub už na pondelňajšej tlačovej konferencii potvrdil predseda správnej rady Rudolf Skokan a prezident klubu Tibor Turan. Obaja svorne tvrdia, že hokej pod Tatrami sa podarilo zachrániť vďaka finančnej podpore vo výške 200.000 eur od Jána Telenského.

"Komisia pre prevod súťažných licencií SZĽH sa v pondelok zaoberala podkladmi riadiaceho orgánu Tipsport extraligy spoločnosti Pro Hokej a.s. vo veci vydania súťažnej licencie pre súťažný ročník 2013/2014 pre extraligové kluby MHC Martin a.s., HK Poprad s.r.o. a HK Dukla Trenčín a.s. Komisia konštatovala, že uvedené kluby na základe podkladov riadiaceho orgánu súťaže Pro Hokej a.s. dodatočne splnili všetky podmienky pre udelenie súťažnej extraligovej licencie. Na základe toho vydala komisia Výkonnému výboru SZĽH odporúčacie stanovisko pre udelenie súťažnej extraligovej licencie pre sezónu 2013/2014 pre kluby MHC Martin a.s., HK Poprad s.r.o. a HK Dukla Trenčín a.s.," vyjadril sa pre oficiálnu stránku SZĽH predseda Komisie pre prevod súťažných licencií SZĽH Vladimír Palečka.

Súťažné extraligové licencie pre spomínané tri kluby na sezónu 2013/2014 v pondelok definitívne potvrdil Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Účastníkom Tipsport extraligy v sezóne 2013/2014 bude opäť aj reprezentačné družstvo SR do 20 rokov, ktoré bude v najvyššej súťaži hrať pod hlavičkou HK Orange 20 a svoje domáce stretnutia (podobne ako vlani) odohrá na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove.