Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

F1: Albon sa vráti za volant Williamsu na VC Singapuru

Na snímke thajský pilot Formuly 1 Alex Albon na Red Bulle zajazdil siedmy najrýchlejší čas v prvom tréningu pred nedeľnou Veľkou cenou Bahrajnu F1 na okruhu pri meste Sakhir 27. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Jeho náhradník Nyck de Vries skončil pri debute na Veľkej cene Talianska pred tromi týždňami deviaty, ale Albon je opäť pripravený na ázijské preteky v kalendári seriálu MS.

Londýn 28. septembra (TASR) - Pretekár F1 Alexander Albon sa na víkendovej Veľkej cene Singapuru vráti do kokpitu. Jazdec tímu Williams vynechal uplynulé preteky pre zápal slepého čreva a následne ho trápili respiračné problémy.

Jeho náhradník Nyck de Vries skončil pri debute na Veľkej cene Talianska pred tromi týždňami deviaty, ale Albon je opäť pripravený na ázijské preteky v kalendári seriálu MS. Jeho vážne problémy s dýchaním prišli po zriedkavej reakcii na anestetikum a dokonca ho hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Moja príprava na Singapur bola trochu iná ako normálne, ale cítim sa dobre a urobil som všetko pre to, aby som sa pripravil na jedny z fyzicky najťažších pretekov v kalendári," uviedol vo vyhlásení.