Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

F1: Audi má menšinový podiel v Sauber Group, ktorá vlastní Alfu Romeo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Švajčiarska stajňa funguje v súčasnosti pod názvom Alfa Romeo, ktorý nesie z marketingových dôvodov. Audi bude tímu dodávať motory od roku 2026.

Hinwil 30. januára (TASR) - Nemecká automobilka Audi získala v pondelok menšinový podiel v Sauber Group, pod ktorú v motoristickom seriáli F1 patrí tím Alfa Romeo.

Švajčiarska stajňa funguje v súčasnosti pod názvom Alfa Romeo, ktorý nesie z marketingových dôvodov. Audi bude tímu dodávať motory od roku 2026. "Toto je dôležitý krok v súvislosti so vstupom Audi do formuly 1 v roku 2026. Počas neho bude Sauber Group strategickým partnerom nemeckej automobilky," citovala DPA z oficiálneho vyhlásenia Sauberu. Tím obsadil v uplynulom ročníku šieste miesto a počas zimnej prestávky čelil odchodu šéfa Frederica Vasseura, ktorého nahradil Andreas Seidl, bývalý šéf tímu McLaren.

Audi bude skupovať ďalšie podiely, kým jeho vlastníctvo nedosiahne 75 percent. Svoj vstup do kolotoča F1 naplánovalo v čase zmeny technických pravidiel, ktoré majú priniesť ľahšie, kratšie a ekologickejšie monoposty.