Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

F1: Dážď môže okoreniť VC Japonska, tvrdí Verstappen

Na snímke holandský pilot formuly 1 Max Verstappen z tímu Red Bull počas prvého tréningu pred nedeľnou Veľkou cenou Singapuru na mestskom okruhu Marina Bay v Singapure 30. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Daždivé podmienky ovplyvnili aj predchádzajúcu VC Singapuru, kde do cieľa prišlo len 14 pilotov. Víťazom sa stal Verstappenov tímový kolega, Mexičan Perez.

Tokio 5. októbra (TASR) - Podľa holandského jazdca Maxa Verstappena by mohol predpovedaný dážď okoreniť nadchádzajúcu Veľkú cenu Japonska monopostov F1, na ktorej môže spečatiť zisk svojho druhého majstrovského titulu. Meteorológovia prognózujú, že by malo v nedeľu na okruhu v Suzuke pršať.

Verstappen je veľmi blízko k obhajobe titulu. Päť pretekov pred koncom sezóny má pilot Red Bullu na čele celkovej klasifikácie náskok 104 bodov pred Charlesom Leclercom z Ferrari a 106 bodov pred tímovým kolegom Sergiom Perezom. K definitíve titulu mu stačí, ak získa v Suzuke osem bodov na Leclerca, respektíve šesť na Pereza. VC Japonska sa vracia do kalendára efjednotky po trojročnej absencii zapríčinenej pandémiou koronavírusu a meteorológovia predpovedajú, že by mohla byť upršaná. Verstappen, ktorý vyhral jedenásť z tohtoročných 17 veľkých cien, sa na preteky s meniacimi sa podmienkami teší.

"Uvidíme, čo urobí počasie, pretože predpovedajú trochu dažďa. To by mohlo veci trochu okoreniť," citovala agentúra AFP 25-ročného Holanďana, ktorý skončil na uplynulej VC Singapuru na 7. mieste. "Tešíme sa opäť na Suzuku, pretože ako tím dominujeme, vyhrali sme množstvo pretekov a chceme v tomto trende pokračovať," dodal. Verstappen sa môže stať po nemeckých velikánoch Michaelovi Schumacherovi a Sebastianovi Vettelovi iba tretím jazdcom v histórii, ktorý získa titul štyri preteky pred koncom šampionátu. V Japonsku dosiaľ nikdy nezvíťazil, no tamojšiu trať obľubuje: "Je špeciálna, ťažko ju s niečím porovnávať. Je to okruh zo starej školy - štrk a tráva. Musíte si počas pretekov veriť a jazdiť na hrane."

Daždivé podmienky ovplyvnili aj predchádzajúcu VC Singapuru, kde do cieľa prišlo len 14 pilotov. Víťazom sa stal Verstappenov tímový kolega, Mexičan Perez.