Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Elliott nahradil Allisona vo funkcii technického riaditeľa Mercedesu

a snímke britský pilot formuly 1 Lewis Hamilton (v popredí) zo stajne Mercedes a holandský pilot formuly 1 Max Verstappen z Red Bullu na Veľkej cene Španielska, šiesteho podujatia seriálu majstrovstiev sveta F1 na okruhu Catalunya v Montmeló pri Barcelone 16. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Mercedes triumfoval v prvých pretekoch sezóny na VC Bahrajnu, keď zásluhou Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa obsadil prvé a tretie miesto.

Berlín 9. apríla (TASR) - Tím formuly 1 Mercedes v piatok vymenoval do funkcie technického riaditeľa Mika Elliotta. Nahradil Jamesom Allisona, ktorý bude pôsobiť ako hlavný technologický pracovník.

Allison viedol technické oddelenie Mercedesu od roku 2017. Spolu s Elliottom budú úzko spolupracovať a podieľať sa na zlepšovaní súčasného monopostu. Pripravujú sa tiež na nové pravidlá, ktoré budú platiť od budúcej sezóny.

Mercedes triumfoval v prvých pretekoch sezóny na VC Bahrajnu, keď zásluhou Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa obsadil prvé a tretie miesto. Najbližšie podujatie je na programe v talianskej Imole 18. apríla. Informovala o tom agentúra DPA.