Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ferrari do 27. marca uzavrelo továrne v Modene a Maranelle

Ilustračné foto. Foto: TASR

Po zrušení úvodných štyroch veľkých cien sa dá iba ťažko odhadovať, kedy by sa mohol rozbehnúť nový ročník F1.

Miláno 15. marca (TASR) - Taliansky výrobca športových automobilov Ferrari a jeho vlastný tím F1 úplne uzavreli na dva týždne továrne v Modene a Maranelle. Tie z dôvodu pandémie koronavírusu už aj tak bežali iba v obmedzenom režime.

Preventívne opatrenie predbežne potrvá do 27. marca, oznámil tím Scuderia Ferrari. "Je to otázka úcty voči pracovníkom. Toto rozhodnutie sme urobili v záujme ich životných podmienok a v záujme ich rodín," uviedol podľa agentúry SID Louis Camilleri, obchodný riaditeľ Ferrari.

Po zrušení úvodných štyroch veľkých cien sa dá iba ťažko odhadovať, kedy by sa mohol rozbehnúť nový ročník F1. Podľa agentúry DPA by najreálnejšie mohol odštartovať 7. júna, keď je na programe Veľká cena Azerbajdžanu, ktorá bola pôvodne až ôsma v kalendári.

Taliansko je najviac postihnutou európskou krajinou, v nedeľu malo potvrdených 21.157 prípadov nákazy. Hlási 1441 úmrtí a 1966 vyliečených. Počet smrteľných obetí nového koronavírusu SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na 5833, v 142 krajinách sveta ho diagnostikovali u 156.400 osôb.