Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

F1: Grosjean po havárii vynechá najbližšie preteky, zaskočí Fittipaldi

Na snímke otrasený Romain Grosjean po havárii na VC Bahrajnu 2020. Foto: FB/F1

Grosjean narazil v úvode VC Bahrajnu do bariéry po tom, čo mal menšiu kolíziu s Daniilom Kvjatom.

Sachir 30. novembra (TASR) - Francúzskeho jazdca Romaina Grosjeana po hrozivej havárii na Veľkej cene Bahrajnu nahradí v najbližších pretekoch F1 Brazílčan Pietro Fittipaldi. Dvadsaťštyriročný pretekár je vnuk legendárneho Emersona Fittipaldiho a od roku 2018 aj rezervný pilot tímu Haas.

V Sachire sa po víkendovej VC Bahrajnu pôjdu v nedeľu 6. decembra ďalšie preteky, tentoraz pod názvom VC Sachiru, v ktorých si Pietro Fittipaldi "odkrúti" debut v efjednotke. Je možné, že štartovať bude aj na záverečnom podujatí tohtoročného seriálu MS 13. decembra v Abú Zabí.

Grosjean narazil v úvode VC Bahrajnu do bariéry po tom, čo mal menšiu kolíziu s Daniilom Kvjatom. Monopost sa po náraze rozlomil na dve časti a okamžite začal horieť. Tridsaťštyriročný pilot Haasu po približne polminúte dokázal z horiaceho kokpitu vyskočiť, z hrozivo vyzerajúcej nehody vyviazol s menšími popáleninami, najmä na rukách. V utorok by ho mali prepustiť z nemocnice. "Minimálne jedny preteky však bude musieť vynechať," citovala agentúra APA Günthera Steinera, šéfa tímu Haas.