Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hamilton bol najrýchlejší v oboch piatkových tréningoch na VC Turecka

Britský jazdec F1 na Mercedese Lewis Hamilton počas prvého voľného tréningu na nedeľňajšiu Veľkú cenu Turecka Formuly 1 na okruhu Intercity Istanbul Park v Istanbule 8. októbra 2021. Foto: TASR/AP

V celkovom poradí seriálu MS má Hamilton náskok dvoch bodov na Verstappena.

Istanbul 8. októbra (TASR) – Britský pilot Lewis Hamilton dosiahol najlepší čas v oboch piatkových voľných tréningoch na Veľkú cenu Turecka, šestnáste podujatie seriálu majstrovstiev sveta F1.

Sedemnásobný majster sveta a líder tohtoročného šampionátu zvládol v prvom tréningu okruh v Istanbule za 1:24,178 minúty. Za jazdcom Mercedesu zaostal o 425 tisícin sekundy Holanďan Max Verstappen z Red Bullu, tretí bol Monačan Charles Leclerc z tímu Ferrari (+0,476).

V druhom tréningu sa Hamilton zlepšil na 1:23,804 min, čo je nový traťový rekord. Leclerc zaostal o 166 tisícin sekundy a ďalší jazdec Mercedesu Fín Valtteri Bottas bol pomalší o 0,410 s. Verstappen skončil piaty (+0,635).

Hamilton klesne na štarte VC Turecka po kvalifikácii o desať miest, keďže tím Mercedes sa mu rozhodol namontovať nový komponent do motora. V celkovom poradí seriálu MS má Hamilton náskok dvoch bodov na Verstappena.