Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

F1: Hamiltonovi pre bolesti hrozí absencia na Veľkej cene Kanady

Britský jazdec F1 Lewis Hamilton zo stajne Mercedes zvíťazil v kvalifikácii na Veľkú cenu Saudskej Arábie na okruhu v Džidde 4. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Britskému pilotovi Mercedesu spôsobilo ťažkosti "poskakovanie" monopostu, ktorým vo vyšších rýchlostiach trpí viacero monopostov novej generácie.

Baku 13. júna (TASR) - Sedemnásobnému majstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi hrozí, že bude musieť vynechať nasledujúcu Veľkú cenu Kanady motoristického seriálu MS F1. V nedeľu obsadil v Azerbajdžane štvrtú priečku, no podľa vlastných slov sa pre bolesti "modlil", aby sa preteky čím skôr skončili.

Britskému pilotovi Mercedesu spôsobilo ťažkosti "poskakovanie" monopostu, ktorým vo vyšších rýchlostiach trpí viacero monopostov novej generácie. "Boli chvíle, keď som si nebol istý, či udržím auto na trati. Boli to najbolestivejšie a najťažšie preteky, aké som zažil. Zuby som mal zaťaté od bolesti, pomohol mi adrenalín, ale nedokážem ani opísať bolesť, čo tu cítite najmä na rovinke. Len som sa modlil, nech je už koniec," citovala agentúra DPA 37-ročného Hamiltona, ktorý mal v Baku v cieli problém vystúpiť z kokpitu. Za nebezpečné a "recept na katastrofu" označil monoposty novej generácie jeho krajan a tímový kolega George Russell, ktorý obsadil v nedeľu tretie miesto.

V Montreale sa bude súťažiť už v nedeľu 19. júna. Ak Hamilton nebude môcť jazdiť, Mercedes má k dispozícii Belgičana Stoffela Vandoornea, ktorý pôsobil dva roky v McLarene, a úradujúceho šampióna seriálu Formula E Nycka de Vriesa z Holandska. "Určite je tu takáto možnosť. Je na tom naozaj zle, nejde len o svaly, prechádza to do chrbtice, čo môže mať následky. Rezervného jazdca máme na každom podujatí," povedal šéf tímu Toto Wolff.