Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KUBICA KONČÍ, pred VC Singapuru oznámil odchod z Williamsu

Na snímke poľský pretekár Robert Kubica. Foto: FB/ROKiT Williams Racing

To čo mnohí očakávali sa stalo skutočnosťou. Robert Kubica sa sám rozhodol odísť z tímu Williams. Po deviatich rokoch bol schopný vrátiť sa a pretekať, no nebol konkurencieschopný.

Singapur 19. septembra (TASR) - Poľský pretekár Robert Kubica po tejto sezóne opustí tím formuly 1 Williams. Oznámil to vo štvrtok na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Singapuru.

"Myslím si, že je správny čas otvoriť novú kapitolu. Rád by som pokračoval v F1, ale nie za každú cenu," povedal 34-ročný jazdec.

Kubica sa vrátil do kolotoča F1 po deviatich rokoch. V sezóne 2008 skončil v celkovom hodnotení seriálu na štvrtom mieste. Vo februári 2011 však počas pretekov lokálnej talianskej rely utrpel pri nehode vážne zranenia a takmer prišiel o ruku. Informovala o tom agentúra SID.

PRESTUPOVÝ KOLOTOČ JE V PLNOM PRÚDE, Grosjean predĺžil s Haasom, v tíme ostáva štvrtú sezónu

Na svojom návrate do sveta motoršportu pracoval 8 rokov, no napriek množstvu času a úsilia nebol ostatným pretekárom vyrovnaným súperom. V sezóne 2019 získal paradoxne jediný bod svojho tímu, no za mladým tímovým kolegom výrazne zaostával.

"Rád by som sa poďakoval tímu za posledné dva roky a za to, že mi pomohol zrealizovať môj návrat do Formuly 1. Čas s ROKiT Williams Racing som si užil, no cítim, že teraz nastal čas posunúť sa ďalej, k ďalšej kapitole mojej kariéry," uvádza sa v Kubicovom vyhlásení na sociálnej sieti tímu.