Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Počas úvodných dvoch pretekov v Rakúsku urobia 12 000 testov

Zrkadlový obraz monopostu Mercedes Fína Valtteriho Bottasa na oknách v boxovej uličke počas tréningu na Veľkú cenu Rakúska F1 na okruhu Red Bull Ring, archívne foto. Foto: TASR/AP

Testovanie sa nebude týkať iba pilotov, mechanikov a členov jednotlivých tímov F1, ale aj takmer 3000 pracovníkov okruhu poverených zabezpečiť hladký štart nového ročníka.

Spielberg 23. júna (TASR) – Pri automobilovom okruhu v rakúskom Spielbergu dnes otvorili prvé dve testovacie laboratóriá, ktoré budú v súvislosti s konaním úvodných dvoch Veľkých cien F1 v sezóne vykonávať testy na nový koronavírus. Postupne ich počet narastie až na 20 a odhaduje sa, že sa v nich uskutoční 10 až 12-tisíc testov.

Testovanie sa nebude týkať iba pilotov, mechanikov a členov jednotlivých tímov F1, ale aj takmer 3000 pracovníkov okruhu poverených zabezpečiť hladký štart nového ročníka. Ten sa oneskoril pre pandémiu COVID-19 o štyri mesiace a sezóna sa pôjde v redukovanom formáte.

„Všetci, ktorí pracujú na okruhu v tzv. červenej zóne a je ich okolo 3000, budú musieť mať negatívny test nie starší ako štyri dni. Čo sa týka samotných tímov pod hlavičkou FIA, ich členovia budú musieť poskytnúť vzorky každých 5 dní," citovala agentúra APA slová Siegfrieda Schnabla, riaditeľa spoločnosti Eurofins Genomics zodpovednej za vykonávanie testov.

Skrátená sezóna F1 sa začne 5. júla Veľkou cenou Rakúska a o týždeň neskôr sa na okruhu Red Bull Ring uskutoční repríza. O ďalší týždeň sa kolotoč F1 presunie do susedného Maďarska. Po mesačnej pauze bude hostiť dve VC okruh Silverstone vo Veľkej Británii. Kráľovná motoršportu potom zavíta do Španielska, Belgicka a začiatkom septembra do Talianska.