Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

F1: Racingu Pointu odpočítajú 15 bodov v súťaži konštruktérov

Na snímke mexický pilot formuly 1 Sergio Perez z tímu Racing Point. Foto: TASR/AP

Racing Point mal po víkendovej piatej Veľkej cene sezóny v britskom Silverstone na svojom konte 42 bodov a v tímovej súťaži mu patrila piata priečka.

Paríž 7. augusta (TASR) - Stajňa Racing Point príde v súťaži konštruktérov motoristického seriálu MS formule 1 o 15 bodov. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) totiž akceptovala sťažnosť Renaultu na legitímnosť monopostov svojho konkurenta. Tím zároveň zaplatí pokutu 400.000 eur.

Racing Point mal po víkendovej piatej Veľkej cene sezóny v britskom Silverstone na svojom konte 42 bodov a v tímovej súťaži mu patrila piata priečka. FIA uznala, že stajňa sa prehrešila proti pravidlu, ktoré vymedzuje povinnosť tímom navrhnúť a vyrobiť vlastné súčiastky pre monoposty. Dizajn súčiastok Racing Pointu sa však až priveľmi podobá na tie, ktoré navrhol konkurenčný Mercedes.

Trest nebude mať vplyv na bodové konto jazdcov v individuálnej súťaži Mexičana Sergia Pereza a Kanaďana Lancea Strolla. Riaditeľ tímu Otmar Szafnauer v prvej reakcii na verdikt označil rozhodnutie za neférové, stajňa teraz podľa oficiálnej stránky FIA preveruje možnosti odvolania.