Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

F1: Sedem zamestnancov McLarenu malo negatívne testy na koronavírus

Na snímke Španiel Carlos Sainz (McLaren) prichádza do boxu na výmenu pneumatík Foto: TASR/AP

Organizátori F1 po zrušení Veľkej ceny v Melbourne odložili aj následné tri podujatia v Bahrajne, Vietname a Číne.

Berlín 18. marca (TASR) - Sedem zamestnancov tímu F1 McLaren, ktorí sa podrobili testom po tom, ako mal ich kolega pozitívny nález na nový koronavírus, malo negatívne výsledky.

Vedenie stajne v stredu informovalo, že 16 členov tímu zostane ešte týždeň v karanténe, ako im to odporučili austrálske úrady.

Zamestnanec McLarenu mal pozitívny test uplynulý štvrtok, tím v reakcii okamžite odvolal svoju účasť na Veľkej cene v Melbourne. Úvodné podujatie sezóny potom organizátori podľa očakávania zrušili. Pozitívne testovaný člen tímu je podľa McLarenu už bez príznakov.

Organizátori F1 po zrušení Veľkej ceny v Melbourne odložili aj následné tri podujatia v Bahrajne, Vietname a Číne. V ohrození sú aj ďalšie VC v Holandsku, Španielsku a Monaku. Podľa agentúry DPA by najreálnejšie mohla nová sezóna odštartovať 7. júna, keď sa má konať Veľká cena Azerbajdžanu. Tá bola pôvodne v kalendári až ôsma v poradí.

Celosvetovo je v 170 krajinách/územiach potvrdených viac ako 208-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 8300 osôb.