Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

F1: Druhý tréning na VC Bahrajnu vyhral Max Verstappen

Na snímke holandský pilot formuly 1 Max Verstappen z tímu Red Bull, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Najlepšiu trojku doplnili jazdci Ferrari, ktoré sa pred touto sezónou javí v sľubnej forme.

Sachir 18. marca (TASR) - Francúzsky jazdec Pierre Gasly z tímu Alpha-Tauri zajazdil najrýchlejší čas v prvom tréningu na úvodnú Veľkú cenu nového ročníka F1 v Bahrajne. Na okruhu Sachir dosiahol čas 1:34,193 min.

Druhý skončil Monačan Charles Leclerc z tímu Ferrari s mankom +0,364 s, tretí bol jeho tímový kolega Carlos Sainz zo Španielska s odstupom +0,418. Obhajca majstrovského titulu Max Verstappen z tímu Red Bull dosiahol piaty najlepší čas (+0,549), Lewis Hamilton z Mercedesu obsadil 7. priečku (0,750).

Verstappen bol potom najrýchlejší v druhom tréningu, v ktorom sa tímy zväčša sústreďujú na skúšanie dlhých stintov. Holanďan dosiahol čas 1:31,936 a najlepšiu trojku doplnili jazdci Ferrari, ktoré sa pred touto sezónou javí v sľubnej forme.

Druhý Leclerc stratil 87 tisícin a jeho tímový kolega Carlos Sainz zaostal o 0,584 sekundy, pričom všetci traja piloti zaznamenali svoj najlepší pokus na mäkkej zmesi pneumatík. Ašpirant na boj o titul Hamilton dosiahol deviaty najlepší čas (+1,208) na stredne tvrdých pneumatikách.