Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

V septembri sa pôjde VC Ruska a premiérová VC Toskánska

Britský obhajca titulu Lewis Hamilton, archívne foto. Foto: TASR/AP

Európa ostáva pre seriál najbezpečnejším svetadielom a tak sa skloňujú aj ďalšie trate ako napríklad talianska Imola na ktorej sa nejazdilo od roku 2006.

Florencia/Moskva 10. júla (TASR) – Riadiaci orgán formuly 1 potvrdil, že súčasťou kalendára motoristického seriálu majstrovstiev sveta v roku 2020 bude aj Veľká cena Ruska a premiérová Veľká cena Toskánska.

Podujatie v Toskánsku sa bude jazdiť na okruhu Mugello pri Florencii 13. septembra, týždeň po Veľkej cene Talianska v Monze. Preteky v Rusku sa tradične pôjdu v Soči, na programe sú 27. septembra. Celkový počet definitívne potvrdených Veľkých cien F1 v ročníku 2020 sa tak zvýšil na 10. Vedenie motoristického seriálu dúfa, že by sa mohlo odjazdiť 15-18 pretekov.

Okruh Mugello nikdy nehostil preteky F1. Konajú sa na ňom hlavne súťaže cestných motocyklov MotoGP. Jazdili sa však na ňom aj preteky F2 a tímu Ferrari slúžil ako testovacia dráha.

V Taliansku sa budú jazdiť dve Veľké ceny v jednej sezóne prvýkrát od roku 2006. "Všetci odviedli mimoriadnu prácu, aby sa opäť mohlo jazdiť. Počúvať, že do kalendára sa zaradili ďalšie preteky, je skvelá správa. Mugello je veľká neznáma. Ubehlo mnoho mesiacov, odkedy sme tam naposledy testovali. Pre mechanikov to bude výzva," povedala šéfka tímu Williams Claire Williamsová.

Rusi sa pripravujú na to, že by podujatie v Soči mohlo byť prvé v sezóne, ktoré sa po pandémii koronavírusu neuskutoční pred prázdnymi tribúnami. "Rusko je pripravené prijať tímy formuly 1 a aj divákov. Vláda poskytne potrebnú pomoc pri príprave a realizácii súťaže. Bude to dôležitá udalosť pre ruský šport," vyhlásil v piatok podpredseda ruskej vlády Dmitrij Černyšenko, hoci neupresnil, aký počet návštevníkov bude môcť prísť v Soči na tribúny s kapacitou 55.000 divákov. Informovala agentúra AP.