Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

F1: V druhom tréningu bol najrýchlejší Bottas

Na snímke vľavo fínsky pilot formuly 1 Valtteri Bottas z tímu Mercesed a vpravo jeho kolega z tímu a Brit Lewis Hamilton, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Obhajca titulu Lewis Hamilton (V. Brit./Mercedes) bol o poznanie pomalší, na 5,4 km okruhu v Losaile nabral na Verstappena stratu 0,786 s.

Losail 19. novembra (TASR) - Holandský pilot F1 Max Verstappen dosiahol najrýchlejší čas v prvom tréningu pred Veľkou cenou Kataru. Jazdec stajne Red Bull a líder celkovej klasifikácie bol o 0,437 sekundy rýchlejší ako Francúz Pierre Gasly na monoposte AlphaTauri, tretiu priečku obsadil Fín Valtteri Bottas z Mercedesu (+0,471 s).

V druhom tréningu si táto trojica prehodila poradie a najrýchlejší čas dosiahol práve Bottas, Gasly zaostal o 0,209 sekundy a Verstappen stratil 0,350 s.

Obhajca titulu Lewis Hamilton bol v prvom tréningu o poznanie pomalší, na 5,4 km okruhu v Losaile nabral na Verstappena stratu 0,786 s. V druhom tréningu bol o 0,422 sekundy pomalší ako tímový kolega, ale svoj čas na jedno kolo zlepšil o necelú sekundu.

Majstrovstvá sveta F1 sa konajú na katarskom okruhu prvýkrát. Trať pravidelne hostí seriál MotoGP.