Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Verstappen bol najrýchlejší v oboch piatkových tréningoch

Na snímke holandský pilot formuly 1 Max Verstappen na monoposte Red Bull zašiel najrýchlejší čas v záverečnom treťom tréningu pred nedeľnou Veľkou cenou Francúzska F1 na okruhu Le Castellet v sobotu 19. júna 201. Foto: TASR/AP

Pilot Mercedesu Valtteri Bottas dosiahol až dvanásty čas a v boxoch sa postaral o incident, keď v snahe nabrať rýchlosť takmer urobil hodiny.

Spielberg 25. júna (TASR) - Holandský jazdec Max Verstappen z tímu Red Bull zajazdil najlepšie časy v oboch piatkových tréningoch na Veľkú cenu Štajerska Formuly 1.

Líder šampionátu bol časom 1:05,910 min v prvom tréningu na okruhu v Spielbergu o 256 tisícin sekundy rýchlejší ako Francúz Pierre Gasly (AlphaTauri), tretí Brit Lewis Hamilton (Mercedes) zaostal o 0,422 sekundy.

V druhom zajazdil Verstappen najlepśí výkon dňa 1:05,412 min, za ním skončili Daniel Ricciardo na McLarene (+0,335) a Esteban Ocon z Alpine (+0,378). Hamilton bol štvrtý. Ďalší pilot Mercedesu Valtteri Bottas dosiahol až dvanásty čas a v boxoch sa postaral o incident, keď v snahe nabrať rýchlosť takmer urobil hodiny.