Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

F1: Vettel jasne najrýchlejší v prvej časti úvodného testovacieho dňa

Na archívnej snímke Nemec Sebastian Vettel. Foto: TASR/AP

Na okruhu Circuit de Calatunya pri Barcelone absolvoval v kokpite svojho Ferrari celkovo 72 kôl.

Barcelona 18. februára (TASR) - Nemecký pilot Sebastian Vettel dosiahol v prvej časti úvodného dňa testovacích jázd tímov Formuly 1 najrýchlejší čas 1:18,161 minúty. Na okruhu Circuit de Calatunya pri Barcelone absolvoval v kokpite svojho Ferrari celkovo 72 kôl, informovala agentúra dpa.

Fín Valtteri Bottas na Mercedese odkrúžil 69 kôl a dosiahol tretí najlepší čas 1:20,127 min, úradujúci šampión Lewis Hamilton sa chystal vyraziť na trať v pondelok popoludní. K Vettelovi sa najviac priblížil Sergio Perez, Mexičan bol o približne 1,8 sekundy pomalší ako štvornásobný šampión efjednotky.

Testovanie monopostov pred novou sezónou seriálu MS F1 potrvá do štvrtka, ďalšie bude v termíne 26. februára - 1. marca. Nový ročník odštartuje 17. marca Veľkou cenou Austrálie.

Williams odložil štart predsezónnych testov, má problémy s monopostom


Britský tím formuly 1 Williams vynechá úvodné dva dni predsezónnych testov. Tie odštartovali v pondelok na okruhu Catalunya pri Barcelone.

"Vyzerá to tak, že skôr ako v stredu sa nám nepodarí pripraviť monopost," citovala agentúra AP riaditeľku stajne Claire Williamsovú. Nová sezóna F1 sa začne 17. marca Veľkou cenou Austrálie.