Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

F1: Vettel sa nevidí ako moderátor, zaujíma ho ekológia

Na archívnej snímke nemecký jazdec F1 Sebastian Vettel z tímu Ferrari Foto: TASR/AP

Nemecký jazdec sa nemieni obrátiť motoristickému športu chrbtom, no čoraz viac ho zaujímajú ekologické aspekty pretekov.

Berlín 12. októbra (TASR) - Štvornásobný majster sveta formuly 1 Sebastian Vettel neuvažuje o práci televízneho reportéra po skončení kariéry. Nemieni však úplne opustiť prostredie motoristického športu.

Tridsaťštyriročný jazdec tímu Aston Martin si uvedomuje, že jeho profesionálna dráha sa blíži ku koncu a premýšľa už o práci po jej skončení. "Cesta televízneho reportéra by pre mňa bola najľahšou. Nevidím sa však na tejto pozícii o pár rokov," prezradil Vettel v utorkovom rozhovore pre Neue Osnabrücker Zeitung.

Nemecký jazdec sa nemieni obrátiť motoristickému športu chrbtom, no čoraz viac ho zaujímajú ekologické aspekty pretekov. "Formula 1 nie je zeleným športom, o tom niet pochýb. Žijeme však v časoch, v ktorých máme technológiu a možnosti zmeniť jej budúcnosť. Momentálne sa o tom vedie široká diskusia. Ak sa nám nepodarí zmeniť budúcnosť, nie som optimista. Formula 1 môže zaniknúť," prízvukoval nemecký pretekár.