Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

F1: Všetci členovia McLarenu sa už vrátili z Austrálie domov

Na snímke Španiel Carlos Sainz (McLaren) prichádza do boxu na výmenu pneumatík Foto: TASR/AP

Vedenie prestížneho seriálu pre pandémiu zrušilo otváracie podujatie v Austrálii rovnako ako VC Monaka.

Woking 26. marca (TASR) - Všetci členovia tímu McLaren sa už vrátili domov z Melbourne, kde zotrvali v karanténe po zrušení Veľkej ceny Austrálie F1. Jeden zo zamestnancov britského tímu mal pozitívny test na nový koronavírus a v dvojtýždňovej izolácii muselo zostať aj štrnásť jeho kolegov.

V Melbourne im zostali pomáhať ďalší členovia vrátane riaditeľa pre preteky Andreu Stellu. McLaren sa z VC Austrálie odhlásil ihneď po pozitívnom náleze. "Aj keď sme všetci pretekári a nevedeli sme sa dočkať, kedy sa dostaneme na trať, bolo to jednoduché rozhodnutie. Ochrana zdravia nášho tímu je zakaždým priorita číslo jedna. Máme povinnosť starať sa o ľudí, fanúšikov, a preto sme informovali F1 a Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA) o našom odstúpení," citoval výkonného riaditeľa McLarenu Zaka Browna portál autosport.com.

Vedenie prestížneho seriálu pre pandémiu zrušilo otváracie podujatie v Austrálii rovnako ako VC Monaka. Preteky v Bahrajne, Vietname, Číne, Holandsku, Španielsku a Azerbajdžane odložilo na neskoršie termíny. Sezóna sa môže najbližšie začať 14. júna v Kanade.