Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FA obvinila Manchester City z nezvládnutia fanúšikov v závere sezóny

Fanúšikovia Manchestru City sa tešia po zisku titulu v anglickej Premier League po zápase záverečného 38. kola anglickej Premier League Manchester City - Aston Villa v Manchestri v nedeľu 22. mája 2022. Futbalisti Manchestru City zdolali doma Aston Villu 3:2 a obhájili titul v najvyššej anglickej súťaži. Foto: TASR/AP

Vedenie FA potvrdilo obvinenie Manchestru City, na ktoré musí klub odpovedať do štvrtka 25. augusta.

Londýn 18. augusta (TASR) - Anglická futbalová asociácia (FA) obvinila majstrovský klub Manchester City z nezvládnutia vlastných fanúšikov v poslednom zápase uplynulej sezóny proti Aston Ville.

"Citizens" bojovali v poslednom kole Premier League na domácej pôde priamo o titul. Po tesnej výhre 3:2 domáci fanúšikovia v záplave emócií masovo vtrhli na trávnik za oslavujúcimi hráčmi a trénerom Pepom Guardiolom. V súvislosti s májovým vtrhnutím na ihrisko boli doposiaľ obvinení dvaja ľudia, no britská polícia pokračuje vo vyšetrovaní aj ďalej.

Vedenie FA potvrdilo obvinenie Manchestru City, na ktoré musí klub odpovedať do štvrtka 25. augusta. "Manchester City porušil pravidlo FA E20. Po záverečnom hvizde posledného súťažného stretnutia proti Aston Ville z 22. mája klub dostatočne nezabezpečil správanie svojich fanúšikov, ktorí prejavovali znaky násilia," citovala vyjadrenie FA agentúra DPA.