Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Fanúšik dostal za útok na Dmitroviča dvojmesačné väzenie

Brankár Marko Dmitrovič zo Sevilly odstrkuje fanúšika PSV po údere do tváre v odvetnom zápase play off o osemifinále Európskej ligy PSV Eindhoven - FC Sevilla 23. februára 2023 v Eindhovene. Foto: TASR - AP

Incident sa po záverečnom hvizde skloňoval viac ako postup rekordného šesťnásobného víťaza súťaže, ktorý sa napriek prehre 0:2 prebojoval do osemfinále vďaka triumfu 3:0 v prvom súboji.

Haag 8. marca (TASR) - Futbalový fanúšik, ktorý vtrhol na ihrisko a napadol brankára Marka Dmitroviča z FC Sevilla počas odvetného zápasu play off o osemfinále Európskej ligy na pôde PSV Eindhoven, pôjde na dva mesiace do väzenia. Dvadsaťročného Dylana K. odsúdili za napadnutie a porušenie zákazu vstupu na ihrisko, ktorý mu predtým uložila Holandská futbalová federácia (KNVB). Miestne úrady mu takisto zakázali aj pohyb v okolí štadióna PSV.

Incident sa po záverečnom hvizde skloňoval viac ako postup rekordného šesťnásobného víťaza súťaže, ktorý sa napriek prehre 0:2 prebojoval do osemfinále vďaka triumfu 3:0 v prvom súboji. Dmitrovičovi sa podarilo spacifikovať diváka, ktorý po údere stratil rovnováhu a spadol na trávnik. Následne k nemu pribehli ďalší hráči a usporiadatelia. Tí ho za bučania divákov na tribúnach odviedli do útrob štadióna a odovzdali polícii.

Európska futbalová únia (UEFA) začala proti PSV disciplinárne konanie v súvislosti s vniknutím diváka na ihrisko. Klub pravdepodobne neminie trest od riadiaceho orgánu európskeho futbalu. "Podozrivý nielenže porušil zákaz vstupu na štadión a do areálu, ale v podnapitom stave vošiel na ihrisko a napadol futbalistu. Je to úplne neúctivé voči futbalovým klubom a všetkým skutočným priaznivcom PSV. Okrem toho bol podozrivý v roku 2021 dvakrát odsúdený za trestné činy súvisiace s futbalom," uviedol súd podľa agentúry AP.

Generálny manažér PSV Marcel Brands odsúdil správanie fanúšika. Klub bude teraz diskutovať o tom, ako lepšie presadzovať zákazy vstupu na štadión.