Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fanúšika odsúdili na 24 týždňov väzenia za útok na Sharpa zo Sheffield

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nottingham sa vo finále play off stretne 29. mája s Huddersfieldom, víťaz si zabezpečí postup do Premier League.

Nottingham 19. mája (TASR) - Súd v Anglicku odsúdil fanúšika Nottinghamu Forest na 24 týždňov väzenia za fyzické napadnutie futbalistu Billyho Sharpa zo Sheffieldu United. Incident sa udial po konci utorkového odvetného zápasu semifinále play off druhej najvyššej súťaže Championship, v ktorom domáci Nottingham síce prehral so Sheffieldom 1:2 po predĺžení, no postúpil do finále vďaka víťazstvu 3:2 v jedenástkovom rozstrele. V prvom stretnutí vyhral Nottingham na pôde súpera 2:1.

Robert Biggs, 30-ročný elektroinžinier, ktorý je celosezónny držiteľ permanentky na domáce zápasy Nottinghamu, vybehol po konci duelu spolu s ostatnými fanúšikmi na trávnik a nečakanou hlavičkou poslal Sharpa k zemi. Zakončovateľ Sheffieldu, ktorý pre zranenie v zápase nenastúpil a pred napadnutím pokojne stál pri postrannej čiare s rukami vo vreckách, vyviazol s krvavou ranou na pere. Tú mu musel lekár zašiť, vyžiadala si štyri stehy.

Biggs si vypočul verdikt vo štvrtok na súdnom pojednávaní v Nottinghame, kde obžaloba nazvala jeho čin "zámerným a nezmyselným aktom násilia". Fanúšik sa k útoku priznal. Druhé obvinenie, ktoré sa týkalo jeho nezákonného vtrhnutia na hraciu plochu, bolo stiahnuté. Okrem toho má Biggs zakázané navštevovať futbalové zápasy, na čo dohliadne špeciálna aplikácia. Vedenie Forestu už predtým vyhlásilo, že ktokoľvek napadol Sharpa, bude mať doživotný zákaz vstupu na štadión. "Jeden šialený idiot zruinoval úžasný futbalový večer," uviedol klub vo svojom stanovisku na Twitteri, z ktorého citovala agentúra AP.

Nottingham sa vo finále play off stretne 29. mája s Huddersfieldom, víťaz si zabezpečí postup do Premier League.