Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Fanúšikom Lille a Marseille zakázali účasť na vonkajších zápasoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Francúzsky futbal trápia časté výtržnosti futbalových chuligánov.

Paríž 7. októbra (TASR) - Priaznivcom futbalových klubov OSC Lille a Olympique Marseille zakázalo vedenie francúzskej Ligue 1 účasť na zápasoch na štadiónoch súperov pre celý rok 2021. Je to reakcia na výtržnosti chuligánov oboch tímov.

Disciplinárna komisia LFP tiež obom podmienečne odobrala jeden bod v tabuľke. Trestom za výtržnosti sa nevyhli ani ďalšie kluby. Lens podmienečne odobrali bod a uzavreli štadión na dva zápasy, Angers uzavreli sektor domácich vlajkonosičov na dva zápasy a udelili pokutu 20.000 eur.

Francúzsky futbal trápia časté výtržnosti futbalových chuligánov. V septembri sa priamo na hracej ploche po konečnom hvizde pobili výtržníci Marseille a Angers, počas polčasovej prestávky derby Lens - Lille zasa chuligáni vytrhávali sedadlá a hádzali ich po sebe. V auguste výtržnosti znemožnili dohrať duel Nice - Marseille, nový termín je 27. október. Problémy s neprístojnosťami divákov neobišli ani duel Európskej ligy Marseille - Galatasaray Istanbul na Stade Velodrome. Informovala o tom agentúra AP.