Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Fanúšikovia Bilbaa a San Sebastianu vymenili Sevillu za balkóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V oboch mestách priaznivci vyzdobili balkóny klubovými symbolmi a od 20.00 hodiny večer po zaspievaní klubových hymien adresovali potlesk pracovníkom v zdravotníctve.

Bilbao 18. apríla (TASR) - Fanúšikovia futbalistov Athletica Bilbao a Realu Sociedad San Sebastian sa tešili na sobotňajšie finále Španielskeho pohára v Seville. Pandémia koronavírusu im ale zhatila zámery a tak museli zrealizovať plán B. V oboch mestách priaznivci vyzdobili balkóny klubovými symbolmi a od 20.00 hodiny večer po zaspievaní klubových hymien adresovali potlesk pracovníkom v zdravotníctve.

Pôvodný termín vôbec historicky prvého baskického finále Copa del Rey padol a momentálne je otázne, či sa duel uskutoční. Do Sevilly sa chystalo asi 50.000 fanúšikov oboch tímov. Tí tak prišli s online kampaňou s názvom "Urobme finále na balkónoch". Podporili ju rôznymi videami z príprav a oba kluby tiež pripravili spoločné promo video uverejnené na svojich weboch a sociálnych sieťach. "Už nech sa finále odohrá kedykoľvek, bude to veľký zápas," uviedol útočník Athletica Aritz Aduriz.

Španielska federácia už dávnejšie potvrdila, že ak sa finále nebude môcť odohrať, v budúcom ročníku Európskej ligy UEFA postúpia oba kluby. Informovala agentúra DPA.

Španielsko je jednou z najviac postihnutou krajinou pandémiou, na chorobu COVID-19 tam zomrelo už viac ako 20.000 ľudí.