Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Fanúšikovia Liege zablokovali autobus a zabránili tímu odohrať zápas

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Priaznivci mali zablokovať autobus v tréningovom centre a podľa informácií agentúry AP sa tímu nepodarilo s nimi dohodnúť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Liege 11. mája (TASR) - Belgický futbalový klub Standard Liege nemohol odohrať v piatok ligový zápas, pretože fanúšikovia zablokovali tímový autobus. K tomuto kroku pristúpili v súvislosti s právnymi a finančnými problémami jeho amerických majiteľov. Desaťnásobný belgický majster mal v piatok nastúpiť proti Westerlo.

Priaznivci mali zablokovať autobus v tréningovom centre a podľa informácií agentúry AP sa tímu nepodarilo s nimi dohodnúť. Standard patrí medzi európske kluby, ktoré vlastní spoločnosť 777 Partners. Tá čelí žalobe za podvod vo výške 600 miliónov amerických dolárov a jej austrálska letecká spoločnosť je v súčasnosti uzemnená. Tieto problémy mali priamy dopad aj na klub, na ktorý je uvalené dočasné prestupové embargo. Tri kolá pred koncom sezóny figuruje tím na jedenástom mieste.

Spoločnosť 777 Partners vlastní okrem Standardu aj Janov či Herthu Berlín, kde pôsobí slovenský obranca Peter Pekarík. Záujem má aj o kúpenie Evertonu, tento proces však stagnuje už niekoľko mesiacov.