Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Fanúšikovia Schalke vytiahli transparent proti Tönniesovi

Clemens Tönnies, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Priaznivci prostredníctvom veľkého transparentu s nápisom červenú kartu pre Tönniesa dali jasne najavo svoj postoj po kontroverzných vyjadreniach podnikateľa.

Berlín 11. augusta (TASR) - Fanúšikovia futbalového klubu Schalke 04 protestovali počas sobotňajšieho zápasu 1. kola Nemeckého pohára na pôde Drochtersenu SV (5:0) proti prezidentovi klubu Clemensovi Tönniesovi. Priaznivci prostredníctvom veľkého transparentu s nápisom "červenú kartu pre Tönniesa" dali jasne najavo svoj postoj po kontroverzných vyjadreniach podnikateľa.

Toho kritizovala verejnosť vrátane prezidenta Nemeckej futbalovej ligy (DFL) Reinharda Rauballa za vyhlásenia s rasistickým podtextom. Šesťdesiattriročný Tönnies sa počas uplynulého týždňa zúčastnil na Dni remesiel v meste Paderborn a denník Neue Westfälische vtedy citoval jeho vyjadrenia: "Namiesto neustáleho zvyšovania daní by sme radšej mali zafinancovať 20 elektrární v Afrike každý rok. Potom Afričania prestanú rúbať stromy a v noci plodiť viac detí," uviedol. Tönnies sa neskôr za svoje vyjadrenia ospravedlnil a rozhodol sa z čela klubu dočasne odstúpiť po dobu troch mesiacov. Informovala agentúra DPA.