Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Fanúšikovia si uctili druhé výročie úmrtia Maradonu

Na snímke rakva s telom zosnulého futbalistu Diegom Maradonom počas rozlúčky v prezidentskom paláci v argentínskom Buenos Aires 26. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Dominguez a Infantino nazvali Maradonu „nesmrteľným“ a šéf FIFA povedal, že by chcel pre hráča zorganizovať ceremoniál na každých MS.

Dauha 25. novembra (TASR) - Argentínski futbaloví fanúšikovia si v piatok pripomenuli druhé výročie úmrtia Diega Maradonu. V dejisku MS vo futbale na nábreží v Dauhe rozvinuli vlajky s bývalým argentínskym reprezentantom a zhromaždili sa aj na ceremónii Juhoamerickej konfederácie (CONMEBOL), kde nechýbali ani bývalí spoluhráči Maradonu - Mario Kempes a Alberta Tarantini.

Maradona zomrel na infarkt 25. novembra 2020 vo veku 60 rokov, čím vyvolal vo futbalovom svete vlnu hlbokého smútku. Argentínčan hral na štyroch majstrovstvách sveta, trofej zdvihol nad hlavu v roku 1986. Z turnaja v roku 1994 ho vylúčili po tom, čo mal pozitívny test na drogy. "Jeho smrť je niečo, čo Argentína nikdy neprekonala," povedal Daniel Luque, ktorý v piatok skoro ráno rozvinul vlajku s Maradonovým portrétom v dejisku MS. "Bol to hráč a fenomén. Jeho problémy z neho urobili ešte viac človeka z ľudu. Ak by kandidoval na prezidenta, vyhral by," dodal 47-ročný muž.

Niektorí fanúšikovia kričali „Viva Diego“, keď mu prezident Juhoamerickej konfederácie Alejandro Dominguez a šéf FIFA Gianni Infantino vzdali hold vo fanúšikovskej zóne CONMEBOL-u. Dominguez a Infantino nazvali Maradonu „nesmrteľným“ a šéf FIFA povedal, že by chcel pre hráča zorganizovať ceremoniál na každých MS.