Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Favorit na kúpu Chelsea je údajne americký investor Todd Boehly

Na archívnej snímke z 16. mája 2021 ruský miliardár a majiteľ anglického futbalového klubu Chelsea Londýn Roman Abramovič. Foto: TASR/AP

Terajší majiteľ Chelsea Roman Abramovič dal klub na predaj 2. marca v reakcii na pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu a následné sankcie zo strany britskej vlády.

Londýn 14. apríla (TASR) - Všetci štyria záujemcovia o kúpu anglického futbalového klubu FC Chelsea sú pripravení zaplatiť plnú sumu okamžite bez nutnosti požičiavať si na transakciu dodatočné prostriedky. Podľa BBC je favorit na status nového vlastníka londýnskeho klubu konzorcium amerického podnikateľa a investora Todda Boehlyho. Suma za predaj Chelsea by sa mohla vyšplhať až na 3,6 miliardy eur, historicky najvyššiu čiastku za športový klub.

Okrem Boehlyho, spoluvlastníka bejzbalového klubu Los Angeles Dodgers, sú v hre o kúpu Chelsea aj spolumajiteľ basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca, rodina Rickettovcov, ktorá vlastní bejzbalový klub Chicago Cubs, a bývalý riaditeľ FC Liverpool Martin Broughton. Vo štvrtok mali všetci zainteresovaní predostrieť svoje konečné ponuky a sprostredkovateľská newyorská banka Raine Group potom na budúci týždeň vyberie preferovaného kandidáta. Transakciu by mali uzavrieť v máji.

Terajší majiteľ Chelsea Roman Abramovič dal klub na predaj 2. marca v reakcii na pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu a následné sankcie zo strany britskej vlády. Tá spája Abramoviča s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Aktíva Chelsea sú momentálne zmrazené. Klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie. Tá napríklad striktne obmedzuje výdavky na zápasy na ihriskách súperov na necelých 24.000 eur. Abramovič z predaja Chelsea nemá nijako profitovať, informovala agentúra DPA.