Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Holandská cyklistka Van Vleutenová si v miešanej štafete zlomila lakeť

Na archívnej snímke holandská cyklistka Annemiek van Vleutenová. Foto: TASR/AP

O jej účasti na sobotnom podujatí sa podľa Kráľovskej holandskej cyklistickej únie (KNWU) rozhodne koncom tohto týždňa.

Wollongong 21. septembra (TASR) - Holandská cyklistka Annemiek van Vleutenová utrpela v stredu na MS v austrálskom Wollongongu zlomeninu pravého lakťa. Pádom v časovke miešanej štafety ohrozila svoj štart v sobotných individuálnych pretekoch, kde je jedna z najväčších favoritiek na triumf.

Vleutenová mala tvrdý pád hneď po štarte. "Vyzerá to, že som dostala defekt pri prejazde cez obrubník," uviedla 39-ročná cyklistika na sociálnej sieti Twitter. Holanďanom vôbec nevyšli preteky – pred pádom Vleutenovej stratil aj Bauke Mollema, ktorému spadla reťaz a tím skončil piaty. Zlato získali Švajčiari v zložení Stefan Bissegger, Mauro Schmid, Stefan Küng, Elise Chabbeyová, Marlen Reusserová a Nicole Kollerová.

O jej účasti na sobotnom podujatí sa podľa Kráľovskej holandskej cyklistickej únie (KNWU) rozhodne koncom tohto týždňa. Van Vleutenová vyhrala v prebiehajúcej sezóne Tour de France, Giro d'Italia aj Vueltu, na konte má olympijské zlato z Tokia a tri tituly majsterky sveta. Informácie priniesla AFP.