Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

FC Barcelona predal ďalšiu časť svojej produkčnej spoločnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Katalánski giganti podpísali nedávno zmluvy s hráčmi ako Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde, Andreas Christensen a Franck Kessie a to aj napriek pretrvávajúcim finančným problémom.

Barcelona 12. augusta (TASR) - FC Barcelona aktivoval ďalší, v poradí už štvrtý záchranný ekonomický balíček. V snahe zabezpečiť, aby noví hráči mohli byť zaregistrovaní v La Lige, oznámil klub predaj ďalších 24,5 percent svojej produkčnej spoločnosti za 100 miliónov eur.

Katalánski giganti podpísali nedávno zmluvy s hráčmi ako Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde, Andreas Christensen a Franck Kessie a to aj napriek pretrvávajúcim finančným problémom. Podľa agentúry DPA údajne nedokázali zaregistrovať svoje nové akvizície pre nadchádzajúcu ligovú kampaň. Prezident Joan Laporta pracoval na získaní finančných prostriedkov, ktoré by "Barce" umožnili splniť platové limity La Ligy.

Pred týždňom uviedol, že klub vynaložil veľké úsilie, aby tak urobil. Minulý mesiac predal klub 24,5 percent Barca Studios spoločnosti Socios.com za 100 miliónov libier, Blaugranas tiež predali 10 percent svojich vysielacích práv La Ligy americkej investičnej spoločnosti Sixth Street.